Przepis kulinarny
Pyszna sałatka z pekińskiej Autor: Magdasotb   Data: 05.04.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=14927
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 20 min. ?

Składniki:

1 średnia kapusta pekińska, 5 jajek na twardo, 1 świeży ogórek zielony, 1 papryka czerwona, 1 papryka zielona, 1 papryka żółta, 2 pomidory obrane ze skórki, 1 puszka kukurydzy, 10 dag startego żółtego sera, 2 sosy Knorra koperkowo-ziołowe, 2 łyżki majonezu Hellmans, vegeta i pieprz.

Jak przyrządzić?

Wszystko pokroić w sporą kostkę, kukurydzę odsączyć i na końcu dodać majonez, przyprawy do smaku, polać całość sosami Knorra.

Jak podawać?

Ja podaję w przezroczystym szklanym naczyniu...

Czas przygotowania:

Szybka, pyszna, kolorowa!

« Powrót