Przepis kulinarny
Sos czosnkowy z bazylią do smażonych warzyw z patelni Autor: Marta   Data: 06.04.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=14955
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 5 min. ?

Składniki:

2 ząbki czosnku, 1 łyżka majonezu, 0,5 l jogurtu naturalnego, bazylia, pieprz, sól.

Jak przyrządzić?

Czosnek zdusić i wszystko wymieszać, nie żałować bazylii. Najlepszy, gdy się "przegryzie" :)

Jak podawać?

Polać gorące warzywa z patelni (skład warzyw - bakłażan lub cukinia, papryka, kukurydza, brokuły, zielona fasolka itd.). Można też dodać frytki do smażenia z warzywami (pycha).

« Powrót