Przepis kulinarny
Chińska z grzybami mun i makaronem Autor: Penelopa   Data: 21.04.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=15055
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 20 min. ?

Składniki:

Garść grzybów mun, 2 kostki rosołowe, 2 marchewki, puszka fasolki szparagowej (lub opakowanie mrożonej), pół papryczki chili, 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego, garść drobnego makaronu (np. gwiazdeczki).

Jak przyrządzić?

Grzyby mun wcześniej namoczyć i ugotować około 15-20 minut, ostudzić i pokroić w kostkę. Marchewkę pokroić w słupki. Papryczkę drobno posiekać. Zagotować wodę (około 2,5 litra), wrzucić grzyby, marchewkę, fasolkę, papryczkę i makaron i gotować, aż marchew i makaron będą miękkie. Dodać sos sojowo-grzybowy, doprawić solą i pieprzem.

« Powrót