Przepis kulinarny
Sałatka ryżowa z piersią kurczaka Autor: joluska   Data: 27.06.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=15432
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 30 min. ?

Składniki:

2-3 torebki ryżu, 1 puszka kukurydzy, świeża papryka, pierś kurczaka, majonez, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i wystudzić. W międzyczasie pierś kurczka pokroić w kostkę i smażyć na rozgrzanym oleju, aż się lekko zarumieni. Do miski wsypać ugotowany i ostudzony już ryż, dodać kukurydzę i podsmażoną pierś kurczka. Świeżą paprykę lekko sparzyć, pokroić w kostkę i dodać do kukurydzy z ryżem i kurczakiem. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem (tak by było pikantne) i dodać majonez.

Potrzebne przybory:

garnek, patelnia, miska

« Powrót