Przepis kulinarny
Sałatka śledziowa po hawajsku Autor: alicja1968   Data: 01.07.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=15452
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni 30 min.

Składniki:

5 płatów śledziowych solonych, puszka ananasów, 1/2 puszki kukurydzy, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 cebula, 4-6 łyżek majonezu.

Jak przyrządzić?

Śledzie pokroić na paski, ananasy odsączyć i pokroić w cząstki, cebulę w drobną kostkę. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać majonez, ewentualnie szczyptę cukru i czosnek. Wstawić do lodówki na minimum 5 godzin do przegryzienia się smaków.

Potrzebne przybory:

nóż, deska, miska

Uwagi:

To połączenia często szokuje, ale tylko do pierwszego kęsa.

« Powrót