Przepis kulinarny
Makaron w 10 minut Autor: Lenka   Data: 06.07.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=15498
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 12 zł średni 10-15 min. ?

Składniki:

Mięso mielone (ilość wg uznania), 1-2 ząbki czosnku, makaron świderki lub muszelki (lub inny, co kto woli), kupiony sos w słoiczku boloński lub spaghetti (lub te dwa zmieszane), 10 dag sera żółtego, vegeta.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować i odstawić. Mięso mielone podsmażyć na patelni z pokrojonym czosnkiem, doprawić do smaku vegetą lub innymi przyprawami wg uznania. Gdy mięso jest gotowe (po ok. 10 min), dodać do niego sos, a do sosu pokrojony w kostkę ser i potrzymać chwilę na ogniu, aż ser się roztopi.

Jak podawać?

Makaron można dorzucić bezpośrednio do sosu na patelnię i podawać już zmieszane, ja nakładam makaron na talerze i wtedy polewam sosem.

« Powrót