Przepis kulinarny
1000 wysp Autor: Olga   Data: 15.07.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=15556
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
5 ? zł średni 5 min. ?

Składniki:

Kapusta pekińska, 2 pomidory, 2 średnie marchewki, 1 duży lub 2 małe świeże ogórki, sos Develay "100 wysp".

Jak przyrządzić?

Kapustę pekińską drobno pokroić, dodać pokrojone pomidory, najlepiej na 6, a potem jeszcze na połówki, ogórek przekroić wzdłuż, następnie skrajać do sałatki poziomo, marchewkę pokroić na drobne kawałki (paseczki lub kostki). Do całości dodać sos 1000 wysp (można go dostać w każdym sklepie spożywczym, firma Develay), wszystko wymieszać.

Potrzebne przybory:

nóż, salaterka

Jak podawać?

Najlepiej podawać zimną, dobrze smakuje z lekko spieczonym chlebkiem z grilla, ale sama też jest bardzo dobra.

« Powrót