Przepis kulinarny
Grzybowa ze skwarkami Autor: krzysztof   Data: 17.07.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=15563
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4-6 ? zł średni 60 min. ?

Składniki:

1-2 kg świeżych grzybów leśnych, 30 dag wędzonego boczku, kostka bulionu warzywnego, ok. 2-2,5 l wody, natka pietruszki, śmietana.

Jak przyrządzić?

Grzyby pokroić bardzo drobno, opłukać, gotować ok. 1 godz. Dodać kostkę bulionu (wg uznania 1-2), posolić. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na skwarki, całość dodać do zupy, można dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dodać pokrojoną zieloną pietruszkę, można zabielić śmietaną lub zaciągnąć lekko mąką.

Jak podawać?

Można podawać z makaronem.

« Powrót