Przepis kulinarny
Gołąbki z soczewicą Autor: Margarita   Data: 11.09.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=15798
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 120 min. ?

Składniki:

Kapusta, soczewica, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, łyżka mąki, 1 jajko, przyprawy: sól, pieprz, pietruszka, majeranek.

Jak przyrządzić?

Kapustę ugotować, oddzielić liście. W tym samym czasie ugotować soczewicę, aż będzie miękka. Po ugotowaniu dodać sól, pieprz, majeranek i jajko. Gdy liście kapusty są ugotowane, przekładać je masą z soczewicy. Formować małe gołąbki. Przygotować sos: zmieszać koncentrat pomidorowy z pomidorami z puszki, odrobiną oleju i mąką. Gołąbki włożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 40 min.

Jak podawać?

Podawać z bułką lub ziemniakami.

« Powrót