Przepis kulinarny
Cappuccino z cukinii i kokosa Autor: Taroti   Data: 12.10.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=15894
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 20 min. ?

Składniki:

4 małe cukinie, 1 por, 100 ml śmietanki kokosowej, 125 g mleka, 1 posiekany ząbek czosnku, 1 posiekane chili, sól, pieprz, 1 l wywaru z warzyw (wcześniej przygotowanego).

Jak przyrządzić?

Pokrój cukinię i por w kostkę. W piekarniku ustawionym na 180 stopni C piecz warzywa przez 10 minut. Następnie dodaj cukinię i por do wywaru z warzyw i zagotuj. Zmiksuj, dopraw chili i czosnkiem. Na koniec dodaj śmietankę kokosową i sól. Ubij mleko i wlej delikatnie, tak jak do cappuccino.

Jak podawać?

W filiżankach jak kawę cappuccino - w tym cały efekt! :)

Czas przygotowania:

Czas bez gotowania wywaru z warzyw.

« Powrót