Przepis kulinarny
Przepyszna sałatka z zupek chińskich Autor: Iva   Data: 14.11.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=16044
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
dużo ? zł średni ? min. ?

Składniki:

2 zupki chińskie (łagodna i pikantna) - najlepsze Vifon, kapusta pekińska, puszka kukurydzy i fasoli czerwonej, majonez - raczej duży, 1 pierś kurczaka, można dodać paprykę.

Jak przyrządzić?

Pierś pokroić w 1-cm kostkę i usmażyć (najlepiej w sosie sojowym ciemnym). Kapustę drobno poszatkować, makaron z zupek połamać. Do majonezu dodać przyprawy z zupek, zrobi się wtedy przepyszny sos i wszystkie składniki wymieszać. Odstawić na godzinę, żeby napęczniał makaron i jeść. Smacznego!

Potrzebne przybory:

nóż, duża salaterka, patelnia, deska do krojenia

« Powrót