Przepis kulinarny
Dietetyczna z tuńczyka Autor: mako   Data: 29.11.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=16121
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 ? zł średni ? min. ?

Składniki:

Tuńczyk w sosie własnym, główka sałaty, puszka kukurydzy, pół ogórka, 2 pomidory, 1 marchewka, szczypiorek, pieprz, sól.

Jak przyrządzić?

Sałatę rwiemy, ogórek i pomidory kroimy w kostkę, marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach, siekamy szczypiorek. Na koniec dodajemy odsączonego tuńczyka i kukurydzę. Przyprawiamy do smaku.

Potrzebne przybory:

deska, nóż, miska

Uwagi:

Jeśli ma być dietetycznie, to nie za dużo soli, bo zatrzymuje wodę w organizmie i puchniemy:)Można pokombinować ze składnikami, ważne, by nie dodawać żadnego sosu.

« Powrót