Przepis kulinarny
Pikantne kulki winogronowe Autor:   Data: 17.07.2013
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/pikantne-kulki-winogronowe-o_1624
Wykwintna przystawka, prosta i szybka do przyrządzenia. Połączenie słodkich winogron z wyrazistym smakiem sera pleśniowego i chrupiącą skorupką z orzechów, daje niesamowity efekt.
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 17 zł średni 15 min. wysoka

Składniki:

20 dużych, ciemnych winogron, 100 g sera z niebieską pleśnią, 150 g rozdrobnionych orzechów włoskich.

Jak przyrządzić?

Ser pokroić i rozpuścić w kąpieli wodnej. Orzechy zrumienić na patelni. Winogrona oblepić stopionym serem i obtaczać posiekanymi orzechami, lekko przyciskając, aby nie odpadły. Tak przygotowane kulki ułożyć na talerzu i mocno schłodzić w lodówce. Dobrze schłodzone są najlepsze.

« Powrót