Przepis kulinarny
Pilaw Autor: mic207   Data: 04.11.2002
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=164
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
dużo ? zł średni 60 min. dużo

Składniki:

- dwie podwójne piersi z kurczaka, - puszka groszku, - puszka kukurydzy, - dwie marchewki, - ryż (duuużo ryżu), - koncentrat pomidorowy (dwa duże słoiki), - woda.

Jak przyrządzić?

Piersi pokroić, następnie podsmażyć na złoty kolor, marchewke pokroić, wymieszać z kukurydzą i groszkiem. Całość przełożyć do uprzednio nagrzanej brytfanki z niewielką ilością masła. Poddusić chwilę na małym ogniu, następnie wsypać ryż (musi wypełnić brytfankę do połowy. Zalać wodą wymieszaną z koncentratem, tak aby całość była zakryta na ok 0,5 cm wodą. Gotować pod przykryciem aż ryż napęcznieje, następnie przełożyć do piekarnika. Zapiekać ok 20 - 30 min. Smacznego :)

Jak podawać?

Ciepłą lub zimną :)

Czas przygotowania:

Syta, niezbyt trudna, całkiem smaczna :)

« Powrót