Przepis kulinarny
Makaron z kurczakiem Autor: Marta   Data: 29.01.2008
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=16427
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
3 osoby 15 zł średni 20 min. średnia

Składniki:

Makaron pióra Lubella, śmietana 18%, pierś kurczaka, ser żółty.

Jak przyrządzić?

Makron ugotować. Pierś z kurczaka pokroić i usmażyć na patelni. Na patelnie dodać ugotowany makaron dodać śmietanę (ok.5 łyżek) wszystko wymieszać na koniec dodać ser żółty pokrojony w grube pasma lekko pomieszać. Smacznego.

Potrzebne przybory:

Patelnia, garnek.

Jak podawać?

Podawać w półmiskach.

Uwagi:

Podawać ciepłe inaczej makaron zastygnie.

« Powrót