Przepis kulinarny
Błyskawiczna sałatka Autor: alexa   Data: 26.03.2008
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=16663
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
ok. 15 zł średni 5 min.

Składniki:

puszka kiełków, 2 puszki fasoli białej, 2 puszki fasoli czerwonej, puszka kukurydzy, por, 4-5 ząbków czosnku, 2-3 łyżki majonezu.

Jak przyrządzić?

Zawartość puszek odsączyć, por pokroić w pół-talarki, zetrzeć czosnek, wszystko wymieszać z majonezem i na godzinę do lodówki (ja lubię ją najbardziej na drugi dzień)Gotowe! Smacznego!

Potrzebne przybory:

Otwieracz do konserw :-)))

Jak podawać?

Do potraw z grilla, do kiełbasy z wody, itp.

Uwagi:

Składniki do tej sałatki mam zawsze w domu, na wypadek niezapowiedzianych gości. ;-)))

Czas przygotowania:

Jest tak prosta, że łatwiejszej nie znam.

« Powrót