Przepis kulinarny
Chińska zupka Autor: Marta   Data: 04.04.2008
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=16684
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
20-25 zł średni 15 min.

Składniki:

1-2 opakowania chińskiej zupki (VIFON) łagodnej, kapusta pekińska, kukurydza, pierś z kurczaka, majonez pieprz sól, ogórek konserwowy.

Jak przyrządzić?

Makaron z zupki zalać tak by tylko nasiąkła i zrobił sie miękki, dodać przypraw (znajdujących się w opakowaniach z zupek), kurczaka podsmażyć, lub podgotować, pokroić w kostkę, dodać do makaronu, pekińską kapustę pokroić w drobne paseczki(wystarczy pół główki), 2 ogórki konserwowe pokroić i dodać do sałatki, wymieszać z majonezem, solą i odrobiną pieprzu.

Uwagi:

Sałatki wychodzi dość sporo, więc wystarczy 1 zupka i pół główki kapusty.

« Powrót