Przepis kulinarny
Pierogi Wiktorii Autor: zapotec   Data: 10.04.2008
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=16707
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
20 szt 4 zł średni 60 min. eeee tam

Składniki:

Ciasto pierogowe. Farsz: 2 jajka, duża cebula, 15 oliwek, łyżeczka musztardy chrzanowej, sól, słodka papryka.

Jak przyrządzić?

Czarna oliwka zawsze była dla mnie inspiracją. Czas chyba dać coś od siebie:) Jaja ugotować na twardo. Cebulę drobno skroić i silnie zeszklić. Oliwki pokroić na 8 części (to małe - duże po prostu drobno). Jajka rozgnieść z cebulą, dodać oliwki, sól, dużo słodkiej, sproszkowanej papryki i musztardę. Jeżeli farsz jest zbyt rzadki, dodać odpowiednią ilość bułki tartej (ale im mniej, tym lepiej). Lepsze odsmażone, ale to moje własne zdanie. Ciasto każdy ma jakieś swoje ulubione. Nazwa pochodzi od imienia mojej żony, która uwielbia jajka:)

Potrzebne przybory:

Szczere chęci i garnek.

Jak podawać?

Elegancko - jak każde pierogi.

Czas przygotowania:

Jak to pierogi.......

« Powrót