Przepis kulinarny
Jaja faszerowane krewetkami Autor: Pracownik sklepu Kuchnie Świata   Data: 21.04.2008
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=16745
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
6 23, 03 zł średni 30 min.

Składniki:

6 jaj ugotowanych na twardo, 100 g krewetek, 3 łyżki naturalnego jogurtu, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Ugotowane na twardo jaja przekrój na połówki i wyjmij z nich żółtka. Krewetki podsmaż na oliwie z solą i pieprzem, po czym odłóż kilka do dekoracji, a resztę drobno posiekaj. W miseczce rozgnieść żółtka, dodaj majonez, jogurt oraz posiekane krewetki - wszytko dobrze wymieszaj i przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Połówki jaj napełnij farszem i przed podaniem udekoruj całymi krewetkami.

Potrzebne przybory:

Nóż, patelnia, siekacz, łyżka do wymieszania.

Jak podawać?

Potrawę najlepiej serwować jako śniadanie lub jako przekąskę.

« Powrót