Przepis kulinarny
Łosoś na ziemniakach Autor: ANIA   Data: 12.09.2008
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=17099
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
2 10 zł średni min. średnia

Składniki:

2 dzwonki z łososia, 4 średnie ziemniaki, rozmaryn, oliwa z oliwek, łyżeczka masła, biały pieprz, sól.

Jak przyrządzić?

Rybę opłukać,ziemniaki obrać pokroić w ósemki. W odpowiedniej wielkości blaszce lub naczyniu żaroodpornym ułożyć ziemniaki na nie rybę, przyprawić rozmarynem, solą i pieprzem, na kawałkach ryby rozłożyć po pół łyżeczki masła, polać ją nie wielką ilością oliwy. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni naczynie z rybą przykryć folia aluminiową robiąc w niej wykałaczką kilka dziurek, po 40minutach pieczenia zdjąć folię i piec jeszcze 10,15 minut. Smacznego

Jak podawać?

wg.uznania

Uwagi:

Ziemniaki można wcześniej chwilkę obgotować.

Czas przygotowania:

60

« Powrót