Przepis kulinarny
Serowy popcorn z dodatkiem oliwy truflowej Autor: Basia Nowak   Data: 25.09.2013
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/serowy-popcorn-z-dodatkiem-oliwy-truflowej-o_1715
Szybki i prosty pomysł na przekąskę. Dobry popcorn jest dla mnie nieodłącznym elementem wieczornych seansów filmowych. Znudziły mi się jednak standardowe smaki oferowane w sklepach. Ostatnio przypadkiem natknęłam się na tani i bardzo prosty sposób na przepyszny popcorn z parmezanem. Łatwo i szybko można go przygotować w domu i gwarantuję, że będziecie zaskoczone jego oryginalnym smakiem.
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
3 5 zł średni 10 min. wysoka

Składniki:

kawałek parmezanu (lub innego sera), oliwa truflowa, ziarna kukurydzy.

Jak przyrządzić?

Ziarna kukurydzy wrzucamy do garnka i przygotowujemy jak zwykły popcorn. Następnie przysypujemy do miski, mieszamy z łyżką oliwy truflowej i startym na tarce z małymi oczkami serem (najlepiej pasuje parmezan). Podajemy od razu po przygotowaniu.

« Powrót