Przepis kulinarny
Afrykańska zupa Pepe Autor: yasmen88   Data: 12.10.2008
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=17161
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni 75 min.

Składniki:

70 dag tłustej wołowiny, 10 dag cebuli, 20 dag pomidorów, 40 dag bakłażanów, 4 łyżki słodkiej papryki, 1/2 filiżanki oliwy, sól, 1 1/2 litra wody.

Jak przyrządzić?

Mięso pokroić w małą kostkę a cebulkę w talarki. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać mięso i cebulę i dusić pod przykryciem 10 min. Następnie dodać pomidory pokrojone w ćwiartki, sól i wodę i gotować ok. 50 minut na wolnym ogniu (do miękkości). Przetrzeć wszystko przez sito i pogotować jeszcze chwilkę na wolnym ogniu. Podawać z ryżem na sypko.

« Powrót