Przepis kulinarny
Kotleciki drobiowe z pieczarkami Autor: andzia   Data: 15.11.2008
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=17238
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
25-30 20 zł średni 60 min.

Składniki:

1 podwójna pierś z kurczaka, 30 dag pieczarek, 30 dag sera żółtego, 1 duża cebula. Masa: 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 jajka, sól, pieprz, przyprawy.

Jak przyrządzić?

Wszystkie składniki kroimy w kostkę (mniej więcej cm x cm).Wszystkie surowe składniki mieszamy w misce. Następnie przygotowujemy masę, doprawiamy do smaku. Składników nie przyprawiamy już. Zalewamy wszystko tą masą i mieszamy.Powinno dokładnie wszystko zostać oblepione. Smażymy na rozgrzanej patelni, kładziemy łyżka i delikatnie przyklepujemy,żeby były podobne do placków.

Potrzebne przybory:

Patelnia, duża miska.

« Powrót