Przepis kulinarny
Awangarda Autor: Ana   Data: 31.01.2009
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=17452
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
1 średni 0 min.

Składniki:

świeżuteńka bułeczka, masło do smarowania, listek sałaty (najlepiej lodowej), plaster salami (odpowiadający rozmiarem średnicy bułeczki), serek Brie pokrojony w grubsze plastry - tyle, żeby wystarczyło na całą kanapkę, kilka plasterków gruszki (około 0,5 cm grubości), 1 mała łyżeczka naturalnego miodu.

Jak przyrządzić?

Przekrój bułeczkę i posmaruj obie połówki masłem. Na jedną z połówek połóż kolejno: listek sałaty, plasterek salami, plastry serka Brie, plastry gruszki i następnie polej kanapkę łyżeczką miodu. Złóż połówki razem i pałaszuj.

Jak podawać?

Podawać zaraz po przygotowaniu. Idealna na śniadanko:)

Uwagi:

Jedna z moich ulubionych kanapek. Świeże spojrzenie na kwestię salami w kanapkach. Jeśli lubisz połączenia mięs/wędlin i owoców - polecam - spróbuj! Jeśli gruszka jest baaardzo słodka lepiej zrezygnować z miodu.

« Powrót