Przepis kulinarny
Amerykańska sałatka farmerska Autor: edek z fabryki kredek   Data: 06.02.2009
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=17471
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
6 10 zł średni 50 min.

Składniki:

1 kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach, 20 dkg wędzonego boczku, 2 łyżki stołowe majonezu, 1 mała cebula, pół puszki groszku konserwowego, sól i pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Obieramy ostudzone ziemniaki i kroimy w grubą kostkę. Pokrojony w paski boczek wytapiamy na patelni na skwarkę i osuszamy papierowym ręcznikiem. Pokrojoną w kostkę cebulę prażymy przez chwilę na patelni bez tłuszczu. Mieszamy wszystko z groszkiem i majonezem. Pyszne ale niestety wysokokaloryczne danie, które smakuje doskonale zarówno na ciepło jak i na zimno.

« Powrót