Przepis kulinarny
Cacyki Autor: wercia@wj   Data: 11.04.2009
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=17633
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
3 lub 4 złote zł średni 5 min. bardzo niska

Składniki:

Jogurt naturalny, czosnek w granulkach (najlepiej Knorr), ogórek świeży, ogórek kiszony, przyprawa do cacyków, sól, cukier.

Jak przyrządzić?

Wlać do miseczki jogurt, zetrzeć ogórki (oby dwa rodzaje tzn. kiszony i świeży), dodać ok. 3 kostek czosnku, 5 łyżeczek przyprawy do cacyków, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Potrzebne przybory:

Tarka, miseczka, łyżeczka.

Jak podawać?

Najlepiej podać ją z mięsem np. kotlet zraz lub z dewolajem.

« Powrót