Przepis kulinarny
Pasta jajeczna Autor: Karolina21   Data: 17.02.2010
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=18176
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni 10 min.

Składniki:

8 jajek, średnia biała cebula, pieprz, sól, ocet, majonez, śmietana 12%, musztarda, masło, koperek.

Jak przyrządzić?

Cebule kroimy w drobną kostkę, skrapiamy octem tak, aby była dość winna, solimy i pieprzymy. Ugotowane jajka na twardo przeciskamy przez sitko lub zgniatamy w miseczce, w której jest cebula, dodajemy do masy łyżeczkę ostrej musztardy, kilka łyżek majonezu, łyżkę śmietany i łyżeczkę masła tak, aby wszystko miało konsystencję pasty - nie może być sucha. Na końcu dodajemy koperek.

« Powrót