Przepis kulinarny
Sałatka selerowo-anasowa Autor: lena   Data: 30.10.2003
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1847
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 15 zł średni 20 min. mało

Składniki:

- słoik selera startego / sałatka z selera, - puszka kukurydzy, - puszka ananasa, - 3-4 jajka ugotowane na twardo, - 2-3 łyżki majonezu, - nać pietruszki.

Jak przyrządzić?

Seler odsączamy z zalewy i układamy na dnie miski najlepiej przezroczystej. Ja wierzch selera kładziemy pokrojony w kostkę ananas. Następnie kukurydzę odsączoną z zalewy. Na końcu jajka pokrojone w drobną kostkę, sam wierzch smarujemy cieniutką warstwą majonezu i posypujemy odrobiną pietruszki /zimą może być suszona/. I już gotowe.

Uwagi:

Najlepiej smakuje lekko schłodzona.

« Powrót