Przepis kulinarny
Forszmak Autor: gosia   Data: 05.11.2003
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1887
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4-5 porcji ? zł średni 20 min. ?

Składniki:

- 60 ml oleju, - 4 duże cebule, - 8 cienkich parówek, - 1 ogórek kiszony, - 15 dkg pieczarek, - sól, - pieprz, - musztarda, - przecier pomidorowy do smaku.

Jak przyrządzić?

Do garnka wlać olej dodać cebulę pokrojoną w kostkę, do cebuli dodać parówki pokrojone w plastry - dusić. Potem pieczarki i ogórka pokrojone w kostkę, przyprawić do smaku przyprawami.

Jak podawać?

Jako gorącą przystawkę.

Uwagi:

Gdy będzie za rzadkie zrobić zasmażkę i dodać do forszmaku.

« Powrót