Przepis kulinarny
Kolorowy szaszłyk Autor: Arla   Data: 12.04.2010
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=19703
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni 40 min.

Składniki:

1 cukinia, 1 bakłażan, 2 czerwone papryki, 25 dag pieczarek, 12 pomidorów koktajlowych, 60 g masła pietruszkowego, sól i pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Warzywa umyć i osuszyć. Cukinię i bakłażana pokroić na centymetrowe plastry. Dwie papryki w kostkę o średnicy 2 cm. Oddzielić kapelusze od nóżek w pieczarkach. Wyjąć z lodówki masło pietruszkowe i odstawić na 30 min. aż zmięknie. Wystarczy do niego dodać szczyptę soli i pieprzu do smaku a następnie dokładnie wymieszać. Warzywa nadziać kolejno na drewniane patyczki. Wyjąć folię i posmarować ją z jednej strony wcześniej przygotowanym masłem. Zawinąć i piec około 20 min. Przekręcać, co kilka minut z każdej strony, aby się nie spiekły. Smacznego!

« Powrót