Przepis kulinarny
Pieczona fasola z serkiem kremowym Autor: Arla   Data: 07.05.2010
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=19728
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 średni 40 min.

Składniki:

2 serki kremowe, 4 średnie sole, 2 papryki, 1 puszka fasolki białej, 2 cebule, 2 marchewki. Do ozdoby: ćwiartka cytryny.

Jak przyrządzić?

Serek kremowy lekko podgrzać w małym garnku lub na patelni (ok. 1 minuty) i przelać do miski. Upieczoną solę z warzywami (solę piec ok 30 min. wraz z papryką, fasolą, cebulą pokrojoną w paski, marchewką pokrojoną w cienkie paski - wszystko zawinięte w folię aluminiową i ułożone w naczyniu żaroodpornym) ułożyć na półmisku i w misce obok postawiać serek kremowy do polania. Całość lekko posypać białym pieprzem. Całość udekorować ćwiartką cytryny, która może również posłużyć do skropienia potrawy.

« Powrót