Przepis kulinarny
Chicken salad:) Autor: dobraa   Data: 25.05.2010
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=19752
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
7 zł średni 60 min. wysoka

Składniki:

pierś z kurczaka, kostka rosołowa, majonez dekoracyjny, ogórki kiszone, świeże bułeczki.

Jak przyrządzić?

Pierś z kurczaka ugotować w wodzie z kostką rosołową, gotować do miękkości. Po ugotowaniu wyjąć z wywaru, poczekać aż ostygnie, a następnie pokroić drobno, może być w kosteczkę. Pokrojoną pierś przełożyć do miski, dodać kilka łyżek majonezu i wymieszać. Bułeczki rozkroić i na każdą część nałożyć przygotowaną pastę, rozsmarować i na wierzch położyć plasterki kwaszonych ogórków. Smacznego!

Potrzebne przybory:

Garnek, miska, łyżka, nóż, deska do krojenia.

Uwagi:

Uwielbiam te kanapeczki:)

« Powrót