Przepis kulinarny
Czernina z dodatkiem suszonych owoców z ziemniakami Autor: emila   Data: 13.07.2010
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=19796
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni min.

Składniki:

wywar z gęsi ze szkieletów, krew z gęsi, suszone śliwki, jabłka, gruszki, cukier, ocet, sól, żołądki z gęsi, mąka, ziemniaki.

Jak przyrządzić?

Do wywaru dodajemy pokrojone śliwki, jabłka, gruszki pokrojone. Gotujemy przez chwilę. Oddzielnie gotujemy żołądki. Po ugotowaniu kroimy je w kostkę, dodajemy do wywaru. Ziemniaki obieramy, gotujemy, kroimy w kostkę. Krew mieszamy z mąką i dodajemy powoli do wywaru. Na koniec dodajemy ziemniaki oraz przyprawiamy zupę cukrem, octem oraz solą.

« Powrót