Przepis kulinarny
Fileciki przy ognisku Autor: królik   Data: 21.07.2010
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=19805
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni 20 min.

Składniki:

filet z piersi, marynata, chleb, czosnek, majonez.

Jak przyrządzić?

Piersi z kurczaka pokroiłam, lekko rozbiłam i marynowałam około 5 godz. Potem zawinęłam w folię aluminiową i ułożyłam na brzegu ogniska (UWAGA - robią się błyskawicznie, można zaglądać w między czasie). W tym czasie piekę kromeczki chleba na patyku aż się zrumienią. Najpierw jedną stronę, potem drugą. Na chlebku robi się lekka skorupka, którą pocieram ząbkiem czosnku i smaruję majonezem, na to filecik i gotowe.

« Powrót