Przepis kulinarny
Herbaciany duet z soli i łososia podany na grillowanej cukini Autor: H2O   Data: 11.10.2010
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=19895
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
2 średni 15 min. średnia

Składniki:

150 g łososia, 150 g filetów soli, 4 saszetki białej herbaty, sól morska, pieprz biały, rozmaryn, 1 cukinia, 2 łyżki oliwy.

Jak przyrządzić?

Łososia i solę pokroić na cienkie paski, oprószyć dokładnie herbatą, solą, białym pieprzem, połączyć razem tworząc plecionkę, odstawić na kilka godz. w chłodne miejsce. Następnie piec ok. 10 min. w temp. 130 st. Cukinię pokroić w plastry, oprószyć solą, rozmarynem, usmażyć na ryglowanej patelni lub grillu.

« Powrót