Przepis kulinarny
Biała ryba z herbatą Autor: buszująca w garach   Data: 09.08.2011
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=20140
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
3 średni 30 min.

Składniki:

4 filety z halibuta, 4 łyżki stołowe mleka, 4 łyżki stołowe białego wina, 100 g pociętych grzybów, 1/2 poszatkowanej cebuli, czosnek suszony granulowany, pieprz, sól, 8 saszetek herbaty zielonej cytrynowej

Jak przyrządzić?

Rozgrzać piekarnik do 225 stopni. Tacę, na której będzie pieczona ryba posmarować olejem. Położyć na niej rybę. Następnie posypać ją 1 szczyptą pieprzu, soli i czosnku. Skropić mlekiem i winem. Później rozsypać na rybie zawartość 1 saszetki herbaty. Położyć na rybie cebulę i grzyby. Ponownie dodać 1 szczyptę pieprzu, soli i czosnku. I ponownie rozsypać na rybie zawartość 2 torebki herbaty. Przykryć całość folią i smażyć przez ok. 25 minut. Po 20 minutach sprawdzić, czy ryba jest dostatecznie miękka. Jeśli tak, nadaje się do podania.

« Powrót