Przepis kulinarny
Papryka z miodem Autor: Coco   Data: 10.08.2011
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=20144
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni min.

Składniki:

3-4 kg papryki. Zalewa: 1l. wody, 1 szklanka cukru, 1 szklanka miodu, ¾ szklanki octu, 1 szklanka oleju, 2 łyżki soli.

Jak przyrządzić?

Składniki na zalewę zagotować i ostudzić. Paprykę oczyścić. Wrzucić do garnka, zalać zimną wodą i zagotować. Odcedzić i pozostawić do wystygnięcia. Do słoików wrzucić ziele angielskie, gorczycę, pieprz. Poukładać ciasno paprykę i zalać przygotowaną zalewą. Gotować 10 minut.

« Powrót