Przepis kulinarny
Oliwkowa sałatka z pomidorami i kolendrą Autor: Espanol   Data: 22.11.2011
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=20255
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
2 średni 30 min.

Składniki:

100 g czarnych hiszpańskich oliwek, 4 pomidory, 1 ½ łyżki posiekanej kolendry, 2 zielone młode cebulki, sok z połówki cytryny, 6 łyżek hiszpańskiej oliwy z oliwek, sól i pieprz.

Jak przyrządzić?

Pokrój w talarki oliwki. Obierz i pokrój w kostkę cebulkę i pomidory. Połącz pomidory z oliwkami, cebulką, kolendrą, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sałatkę podawaj schłodzoną.

« Powrót