Przepis kulinarny
3 BIT Autor: fiona0000   Data: 30.11.2011
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=20277
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
10 20 zł średni 40 min.

Składniki:

1 opakowanie mleka krówka (wlać do garnuszka i rozpuścić). Ubić razem mikserem i podzielić na 3 części, z tego 2 ułożyć jako warstwę a jedną zostawić do ozdobienia): 3 opakowania fix śmietana, 1 śmietana 36%, 1 krem do karpatki (rozrabiamy jak na opakowaniu), 1 czekolada mleczna, 8 paczek herbatników.

Jak przyrządzić?

Weź prostokątną blaszkę i układaj warstwowo: herbatniki, krówka, herbatniki, śmietana, herbatniki, karpatka, reszta śmietany, starta czekolada.

Uwagi:

Bardzo proste i pyszne ciasto. Najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce, wtedy kiedy składniki się połączą. :)

« Powrót