Przepis kulinarny
Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej Autor: buszująca w garach   Data: 12.03.2012
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=20980
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni 20 min.

Składniki:

20 szt. jaj przepiórczych, 800 g fasolki szparagowej, 2 puszki tuńczyka, 120 g pomidorów koktajlowych, 1 świeży ogórek, 1 cebula, 30 ml oliwy z oliwek, 10 ml octu balsamicznego, sól, pieprz, 2 łyżeczki herbaty czarnej liściastej.

Jak przyrządzić?

Jaja ugotować w wodzie z herbatą i solą. Następnie pokruszyć skorupkę ale jej nie zdejmować. Włożyć jajka znów do wody z herbatą, ale już nie gotować. Fasolkę ugotować w wodzie z solą i cukrem. Odcedzić, dodać tuńczyka w kawałkach, pomidory, plastry ogórka i cebuli. Dodać obrane jaja, obficie skropić oliwą i octem balsamicznym.

« Powrót