Przepis kulinarny
Rukola z orzechami Autor: Kami   Data: 18.03.2012
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=21549
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni 20 min.

Składniki:

rukola, orzechy włoskie, ziarna słonecznika, pomidory, czosnek, oliwa z oliwek, sok z połówki cytryny, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

rukolę umyć, osuszyć, porwać i wrzucić do miski, dodać łuskane orzechy włoskie i ziarna słonecznika, pomidory pokroić w cząstki i dorzucić, oliwę z oliwek zmieszać z sokiem z cytryny, dodać zmiażdżony czosnek (ilość wedle uznania) i polać sałatę... Schłodzić i smacznego:).

Uwagi:

celowo nie podaję proporcji, gdyż nie trzymam się ich sama, wszystko przygotowuję na oko i na smak...:)

« Powrót