Przepis kulinarny
Karp gotowany Autor: BiBi   Data: 03.01.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=2191
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 10 zł średni 45 min. ?

Składniki:

- jeden niewielki karp, - nieco warzyw: marchew, seler, por, pieruszka, - kawałek cebuli, - ząbek czosnku. Przydadzą się przyprawy: - sól, - pieprz, - kostka rosołowa.

Jak przyrządzić?

Przygotować rosół. Około 1 litra w oparciu o kostkę rosołową i rozdrobnione warzywa. Rybę pkroić w dzwonki (około 2 cm) i dodać do gotującego się wywaru. Gotować około 20 minut.

Uwagi:

Rybę można podawać na wiele sposobów. Mi najbardziej smakuje wyjęta z już zimnego wywaru z ciepłą grznką.

Czas przygotowania:

Około 15 - 20 minut szykowanie wywaru. Po dołożeniu ryby dalsze 15 - 20 minut.

« Powrót