Przepis kulinarny
Makaron z pieczarkami Autor: Asiek (betcherovka@o2.pl)   Data: 28.01.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=2333
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
5-6 8 zł średni 20 min. ?

Składniki:

- paczka makaronu (np. kolanka z falbanką), - 40 dkg pieczarek, - starty ser (ile dusza zapragnie;), - 2 cebule, - oliwa, - pieprz, sól.

Jak przyrządzić?

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. W międzyczasie na patelni podsmażamy posiekaną cebulę, gdy się już zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki, jeszcze chwilę podsmażamy, aż grzybki nam zmiękną. Całość oczywiście doprawiamy solą i pieprzem. Odcedzony makaron przesypujemy do garnka, w którym się gotował, dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą, mieszamy przesypując startym serem (serek nam się trochę roztopi pod wpływem ciepła ładnie "sklejając" nam wszystkie składniki). Można dodać trochę zieleniny i potrawka gotowa. Smacznego;)

Potrzebne przybory:

To, co każda kuchnia powinna mieć na wyposażeniu ;)

« Powrót