Przepis kulinarny
Niemiecka sałatko-przystawka Autor: asia84   Data: 26.02.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=2515
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 40 min. mało

Składniki:

- 3 ziemniaki, - 4 ogórki konserwowe, - 2 nieduze cebule, - 3-4 lyzki oleju, - sól, - pieprz.

Jak przyrządzić?

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, po ugotowaniu obieramy ze skorki i kroimy w cienkie plasterki. Do tego dodajemy wczesniej pokrojone w kosteczke ogorki i drobno posiekana cebulke. Calosc przyprawiamy i dolewamy oliwy (mozna tez dodac troche zalewy z tych ogorkow konserwowych - salatka zyska troche na winnym smaku :)

Uwagi:

Szczegolnie polecam do dan z miesem, potraw z grila, super prezentuje sie na przyjeciach i prywatkach jako przystawka do innych dan, badz ciekawa, nietypowa troche salatka...

« Powrót