Przepis kulinarny
Herbaciana pina colada Autor: fanka herbaty   Data: 29.06.2012
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=25507
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 średni min.

Składniki:

Herbata zielona ananasowa - 4 saszetki, mleko kokosowe - 400 ml, ananas - 1 szt., limonka - 1 szt., cukier brązowy - 2 łyżeczki, kokos - 1 szt.

Jak przyrządzić?

Herbatę zaparzyć w 0,5 l wody o temperaturze 80 stopni. Dobrze schłodzić. Ananasa obrać, wyciąć rdzeń i pokroić na drobne kawałki. Herbatę i mleko kokosowe wlać do blendera, dorzucić ananasa, doprawić sokiem z limonki i brązowym cukrem - delikatnie zmiksować. Herbatę podawać z kruszonym lodem z wiórkami świeżego kokosa.

« Powrót