Przepis kulinarny
Gruszka z figami na lodzie Autor: fanka herbaty   Data: 29.06.2012
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=25508
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 średni 20 min.

Składniki:

Herbata biała figa z gruszką - 4 saszetki, brzoskwinie - 2 szt., cukier brązowy - 2 łyżeczki, rozmaryn, gruszka - 1 szt., figi - 2 szt.

Jak przyrządzić?

Herbatę zaparzyć w 1l wody o temperaturze 80 stopni. Brzoskwinie pokroić w cienkie plasterki i wrzucić do herbaty razem z kilkoma gałązkami rozmarynu. Wszystko razem dobrze schłodzić. Wyjąć rozmaryn. Herbatę z brzoskwiniami i brązowym cukrem zmiksować na gładko. Podawać na kruszonym lodzie z chrupiącymi kawałkami gruszki i ćwiartkami świeżych fig.

« Powrót