Przepis kulinarny
Buraczki na ciepło Autor: EDITH   Data: 28.09.2012
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=25558
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni 15 min.

Składniki:

60 dag buraczków startych na dużych oczkach, 2 łyżki masła, sok z cytryny, sól, pieprz, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżeczki mąki, 3 łyżki śmietany.

Jak przyrządzić?

W garnku roztop masło i przez 10 minut duś buraczki. Następnie dopraw cukrem, solą, pieprzem i cytryną. Śmietanę rozmieszaj dokładnie z mąką i dodaj do buraczków. Duś jeszcze przez 5 minut.

Jak podawać?

Idealne do drugich dań. Świetnie pasują do kotletów mielonych lub schabu, podawanych z ziemniakami.

« Powrót