Przepis kulinarny
Brokułka Autor: Dina   Data: 12.03.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=2630
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 10 zł średni 15 min. dużo

Składniki:

- 2 opakowania mrożonych brokułów (wersja zimowa), - 30 dag żółtego sera, - 2 puszki kukurydzy, - 0,5 czerwonej papryki, - majonez light, - jogurt naturalny, - 3 ząbki czosnku, - sól, - pieprz.

Jak przyrządzić?

Podgotować brokułki, lecz nie przesadzić. Ser potrzeć na tarce z dużymi oczkami (lub kupić potarty). Dosypać kukurydzę, drobno pokroić paprykę (kostka), majonez (mały) wymieszać z 4 łyżkami jogurtu i dodać wyciśnięty czosnek. Przyprawić.

Potrzebne przybory:

Łatwo się zorientować jakie...

Jak podawać?

W przezroczystej salaterce, efekt wizualny przepiękny.

« Powrót