Przepis kulinarny
Kurczak po chińsku Autor: LIVIA   Data: 13.11.2002
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=265
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 porcje ? zł średni 30 min. ?

Składniki:

- 2-3 piersi z kurczaka, - 3-4 marchewki, - ostry ketchup, - rodzynki (duża garść), - sól, - pieprz, - papryka, - olej.

Jak przyrządzić?

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę na drobne kawałki i przesmażyć na oleju. Marchewkę utrzeć na dużych oczkach tarki i dodać do kurczaka. Dolać trochę wody i poddusić. Jak będzie miękkie dodać ketchup i przyprawy, dalej dusić. Na konieć wrzucić garść rodzynek i jeszcze chwilkę dusić pod przykryciem.

Jak podawać?

Z ryżem.

« Powrót