Przepis kulinarny
Kapusta zasmażana Autor: kAARIN   Data: 31.03.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=2768
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 6 zł średni 30 min. ?

Składniki:

- główka młodej kapusty, - pół kostki masła, - pęczek kopru, - troszkę mąki, - pół litra śmietany (może być mniej w zależności od wielkości kapusty), - sól, - pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Poszatkowaną kapustę gotujemy. Ma być mięka, ale nie mocno. Odlewamy wodę, podsmażamy na maśle z solą i pieprzem, dodajemy trochę mąki, ok. 1 łyżki, wkrajamy koper, zalewamy śmietaną i dusimy do miękości. Polecam - b. smaczna.

Jak podawać?

Najlepiej z młodymi ziemniakami i z kotletem z boczniaka.

« Powrót